DOBRO DOŠLI

....

petak, 19. veljače 2016.

Mirisi davnina… SAVRŠEN RUČAK ILI VEČERA SAMO TO TREVATE ODLUČITI

Mirisi davnina… SAVRŠEN RUČAK ILI VEČERA SAMO TO TREVATE ODLUČITI
Nedavno me jedna kulinarska emisija podsjetila na mirise djetinjstva. Kad sam bila mala stvarno smo ove polpetiće često jeli i …. ponekad…. kao da ponovno osjećam mirise tih davnih dana….. Probajte ih i vi!

SASTOJCI
3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
50 dkg krumpira
2-3 žlice maslinova ulja
po želji češnjaka

po želji peršina
soli,bibera
PRIPREMA
Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati
Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete
Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.
Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))
Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.
Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu
Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.

Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje
Uz to vam je dovoljno samo malo salate…..čaša bolskog Plavca…i

Posluživanje
Ovaj recept je meni stvarno genijalan, a pogotovo kada se zna desit da ostanu riba ,dvije od roštilja pa ja onda to lijepo očistim od kostiju i kože ,skuham krumpir i sve ostalo po receptu i imam savršeno novo jelo…ili za večeru ili ostavim očišćenu ribu u frižideru pa imam drugi dan za ručak savršene polpete!!!!!
http://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar