DOBRO DOŠLI
....
nedjelja, 27. ožujka 2016.
Ferrero Rocher Baklava – PREDOBRO TOPLO PREPORUČUJEM !
Sastojci
500 g kora za baklavu
Premaz
100 g tamne cokolade
100 g tamne Lino lade ili Nutelle
100 g maslaca
100 ml ulja
Nadjev
300 g preprzenih i nasjeckanih ljesnjaka
150 g biskvitnih mrvica
2 zlice Lino lade nougat – tamne ili Nutelle
mlijeka po potrebi
Agda
800 ml vode
500 g secera
2 Vanilin šećer Dolcela
I jos
3 zlice otpoljenog maslaca
Priprema
1.
Najprije napravi premaz tako sto ces sve sastojke otopiti na laganoj vatri dok ne dobijes sjajnu i ujednacenu masu . Ostavi sa strane da se prohladi dok ne napravis nadjev .
2.
U posudu za mijesanje stavi nasjeckane i preprzene ljesnjake , dodaj im samljevene biskvitne mrvice , Nutellu i malo mlijeka , tek toliko da lagano navlazi mrvice i ljesnjake . Najbolje je da sve dobro izmijesas vrscima prstiju , tako ces najbolje umijesati Nutellu u ostale sastojke . Ostavi sa strane do upotrebe .
3.
Na ravnu plohu polozi jednu koru i na nju stavi par zlica premaza , pa uz pomoc kuhinjsko kista premazi preko cijele kore . Ravnomjerno uz rub kore poslozi nekoliko zlica nadjeva , pa urolaj koru kao strudlu i to sto mozes cvrsce .
4.
Urolane strudlice poslazi u premazan dublji pleh i ostrim nozem narezi ih na 6-7 cm duge tubice . Cijelu povrsinu baklave premazi sa 3 zlice otopljenog maslaca . Stavi baklavu peci u zagrijanu pecnicu na 150 stupnjeva oko 40 min .
5.
U medjuvremenu skuhaj agdu tako sto ces staviti kuhati vodu , secer i vaniliju , pa kada uskuha nastavi kuhati jos 10 min . Ostavi na toplom do upotrebe . Ispecenu baklavu prelij sa skuhanom agdom . Mozda ce vam se ciniti da je previse tekucine , ali ne brini sve ce to baklava upiti .
6.
Nakon sto baklava upije svu tekucinu i nakon sto se ohladi prekrij je folijom i ostavi u hladnjak da se dobro rashladi najbolje preko noci . Sutradan serviraj baklavu sa salicom dobre turske kave .
Podijelite sa prijateljima
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar