DOBRO DOŠLI
....
petak, 1. travnja 2016.
MACARONI AND CHEESE MUFFINS...
Fantasticni macaroni muffinsi koje mozete sluziti kao predjelo ili glavno jelo uz salatu...odlicni su za sve vrste party...jako su fini i kao hladni...
SASTOJCI
1 salica 250 ml.
250gr. ne kuhani elbow macaroni
1.5 salica topljivog sira po zelji(mozzarella,cheddar etc.)
1/2 salice parmezan sir
2 jaja
175ml. mlijeka
50gr. grckog jogurta
1/2 svjeze crvene paprike ili druge
1 salica hrskave slanine
1 zlicica dijon senfa
sol,peper,vegeta
cayenne zacin,muskatni orascic
2 zlice putera
60gr. panko mrvica ili obicne
PRIPREMA
1. Skuhajte elbow macarone.One sto koristite za francusku ili rusku salatu.Dobro ocijedite.
U to dodajte cheddar sir ili drugi topljivi.VAZNO:pomijesjate vise vrste sira pri pravljenju macarona and cheese,dobit ce te bolji ukus nego samo jedna vrsta sira.Ja uvijek stavim po 3 razlicite vrste..cheddar,swiss i mozzarella...ili druge topljive..
Zatim dodajte parmezan sir i izmjesajte.
2. U zdjeli izmjesajte jaja,mlijeko i grcki jogurt. Dodajte smjesu u macarone. Zatim dodajte sitno sjeckanu svjezu crvenu papriku,hrskavu slaninu,sol,peper,vegetu,dijon senf,muskatni orascic i cayenne zacin.
3. U tavi przite puter i panko mrvice ili obicne da dobiju braon boju.Na kraju dodajte parmezan sir i izmjesajte.Ostavite s strane.
4. U dobro nauljen muffin pleh filujte sa smjesom macarona.Na kraju pritisnite malo s prstima svaki muffin prema dnu kalupa.
5. Svaki muffin pospite sa smjesom panko mrvica. Stavite da se pece u zagrijanu pecnicu na 190C oko 15-20 min.J asam pekla oko 20tak minuta posto mi volimo nase malo kranci...Ostavite da odstoje u muffin plehu da se malo hladnu,predite sa nozem oko muffinsa da se lakse vade...
Posluživanje
Ako ne zelite ni slaninu ni crvenu papriku ne morate da stavljate.Ili mozete jedno ili drugo..ja ponekad pravim sa ili bez slanine...zavisi ako koristim kao prilog ili glavno jelo...
Izvor: coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar