DOBRO DOŠLI
....
petak, 8. travnja 2016.
MEKANE KIFLICE! MEKANE I UKUSNE KIFLICE.
Sastojci
4 kom. jaja
1,300 gr. brasna
330 ml. kiselog vrhnja
200 ml. ulja
2 kom. svezi kvasac
1 zlicica secera
2 zlicice soli
50 ml. mlake vode
jos:
200 gr. putera ili margarina
1 kom. jaje
po ukusu susamn
Priprema
1.
U mlaku vodu stavite kvasac,secer i zlicicu brasna.Izmesajte i sacekajte da se kvasac aktivira.
Odmerite sve sastojke koje su vam potrebne.
2.
U posudu u kojoj ce te mesiti,prosijte brasno.Dodajte sol,te fino promesajte.Dodajte ulje,kiselog vrhnja i narasli kvasac.Promesajte,te na kraju dodajte jaja.Zamesite glatko i mazno testo koje se nelepi za ruke.Po potrebi dodajte jos malo brasna ako vam se testo lijepi.
3.
Testo pokriti sa cistom krpom te ostaviti sa strane neka naraste.
Naraslo testo prebaciti na blago pobrasnjeni stol.Premesite ga te ga podelite u 2 loptice.
4.
Uzmite jednu lopticu testa,sa valjkom istanjite debelo oko pola prsta.Presecite ga na delova koliko zelite da vam budu kiflice,te od sire strane zarolajte prema uzoj strani.Kiflice mozete da punite sirom ili pekmezom,nutelom....svakako su ukusne.
5.
Kiflice redzajte u pleh u koji smo stavili pek papir.Ostavite jos 15-ak minuta neka narastaju.
Jaje razmutite te premazati svaku kiflicu po povrsini,te pospite sa susamom.
6.
Na kraju stavite po listic margarina ili putera te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 220 stepeni dok porumenu na povrsini.
7.
Gotove kiflice ostavite neka se prohlade,potom posluzite.Cuvajte hi u plasticnoj kesi.Meni je ovo puno kiflica,te pola stavim u zamrzivacu,potom samo podgrijem i ukus je isto kao da sam hi tek sad ispekla.
8.
Prijatno!
Posluživanje
Posluzite uz sir,casu jogurta,rusku salatu,neko suho meso.....masti na volji.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar