DOBRO DOŠLI
....
nedjelja, 3. travnja 2016.
SOČNE RUŽICE
Ružice ili osinja gnijezda,nije važno...nek ima oraha i nek je sočno;);)
SASTOJCI
28 dkg brašna
2 dkg svj.kvasa
1 dl vode ili mlijeka
16 dkg maslaca
3 dkg(2 žlice) šećera
3 žutanjka
vanilin šećer
malo soli
limunova(narančina)korica
nadjev
20 dkg mljevenih oraha
10 dkg šećera
po želji rebro čokolade
po želji limunova(narančina)korica
1 žlica ruma
3 bjelanjka
preljev za kraj
3 dcl mlijeka
3 dkg(1 žlica) maslaca
vanilin šećer
3-4 žlice šećera
PRIPREMA
Kvas razmrviti s mlakom vodom ili mlijekom u koje stavite žlicu šećera i brašna.Nek se diže.
U brašno razmrviti maslac sobne temperature.Dodati žutanjke,šećer,vaniliju,koricu i malo soli.Primješati kvas i umijesiti tijesto.
Ostaviti ga pokrivenog i nek se diže.
Za nadjev Istući snijeg od bjelanjaka i polako sipati šećer te dodati na pari otopljenu čokoladu,mljevene orahe,koricu i ruma.Sve dobro izmješati.
Tijesto premijesiti te razvaljati na debljinu oko pola cm(prije tog tijesto podijeliti u dva dijela),premazati nadjevom te zarolati u usku savijaču.Rezati tijesto debljine oko 1 cm(kao za ružice) i slagati na tepsiju sa pek papirom ili na namaštenu tepsiju.
Pokriti ih i nek se još malo dižu.Peći u zagrijanoj pećnici oko 20 min(ovisi o pećnici) na 200c.
Pred kraj pečenja napravite preljev.
Zakuhajte mlijeko sa šećerom i vanilijom dodajte maslac,nek se sve otopi.
Izvadite tepsiju,služeći se žlicom podlijte ružice vrućim preljevom te opet na kratko vratite tepsiju u pećnicu.Ružice će sve upiti.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar