DOBRO DOŠLI
....
srijeda, 6. travnja 2016.
ZAPEČENE PALAČINKE SA SIROM
Sinoć mi se opet dogodilo da sam ispekla previše palačinki za večeru pa sam ih lijepo zamotala u prozirnu foliju i iskoristila za današnji ručak. Kako se ne bih ponavljala sa pohanim palačinkama koje najčešće radim u ovakvim prilikama, danas sam ih odlučila puniti slanim nadjevom od sira i vrhnja i zapeći u pećnici. Dakle, ako ste zaposlena mama u gužvi, možete ovakav jednostavan ručak pripremiti dan prije: ispeći palačinke, nadjenuti ih, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u hladnjaku dok idući dan ne dođete s posla. Tada ih samo prelijete umakom i zepečete 😉 Budući da suprug i ja volimo malo ‘jaču’ hranu nama sam nadjevene palačinke omotala pancetom, a za djecu sam ostavila bez. Bili su oduševljeni i pojelo se sve uz komentar: “…a mama budeš i danas naveče pekla paličinkeee?”
Potrebno:
5-6 palačinki
30 dag bijelog kravljeg sira
6 žlica kiselog vrhnja
2 jaja
vegeta, sol, papar
Priprema:
U zdjelici pomiješati sir i 3 žlice vrhnja, začiniti po želji. Ako želite malo puniji okus jela, u nadjev možete umiješati sjeckano suho meso ili neku salamu. Palačinke premazivati nadjevom, zarolati i slagati u namašćenu vatrostalnu posudu. Jedan dio palačinki omotati pancetom. U zdjelici posebno pjenjačom umutiti jaja i 3 žlice vrhnja, začiniti pa tom mješavinom preliti palačinke.
Peći u pećnici na 200℃ oko 25 min dok ne porumeni. Poslužiti uz salatu po želji. Budući je jelo lagano kiselkastog okusa zbog sira, mi smo uz njega jeli ciklu koja se savršeno uklopila uz to. A kako ručak ne bi bio ‘preslab’ uz ove sam palačinke skuhala domaću Ajnpren juhu moje majke.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar