Sastojci
Za Podlogu
250 gr Oreo keksa
80 gr maslaca
Za Kremu
350 gr krem sira Philadelphia
60 gr secera u prahu
1 zlica arome vanilija
1 Dolcela zelatina (10gr)
50 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
200 gr bijele cokolade
100 gr Oreo keksa
20 ml limunova soka
Za Ukrasiti
3-4 jagoda
3-4 oreo keksa
Priprema
1.
U elektricnoj sjeckalici usitnite Oreo kekse, dodajte omekšani maslac, dobro sjedinite
smjesu i prstima je utisnite u dno kalupa za tortu (ø 23 cm).
Stavite podlogu u hladnjak dok pripremate kremu od sira.
2.
U posudi pomiješajte krem sir, šecer i aromu vanilije, pridodajte limunov sok. Nekoliko minuta sve lagano miješajte elektricnom miješalicom.
3.
Želatinu pomiješajte s hladnom vodom. Ostavite oko 10 minuta dok ne nabubri, pa
smjesu zagrijte (ne smije zakuhati) da se želatina rastopi
4.
U slatko vrhnje koje ste zagrijali na sobnu temperaturu, dodajte otopljenu bijelu
cokoladu i postepeno dolijevajte rastopljenu želatinu. Izmiješajte.
5.
Dobro izmiješajte pripremljene kreme od sira i vrhnja s cokoladom tako da se svi sastojci sjedine i dodajte malo limunove korice i soka od limuna.
6.
Kremi dodajte Oreo kekse koje ste prethodno grublje zdrobili rukama.
Gotovu kremu prelijte preko ohladene podloge od keksa. Cheesecake stavite u hladnjak
da se dobro ohladi najmanje tri sata, a najbolje preko noci.
7.
08/03/15
DANASNJA VERZIJA napravljena je u kalupu od 25cm. Keksa za podlogu stavila sam oko 300gr, u keksove dodala 40-5ml visnjevace, malo soka od narance i 40 gr maslaca tako da je podloga fino meHka i mokra.
Sira sam stavila 500 gr, 75 gr nerafiniranog secera kojeg sam sama samljela i 2-3 zlice vanilla extrakta.
Otopila 200gr Lindtove predivne bijele cokolade s madagascan vanillom, umijesala u 500ml sl vrhnja. U to sam umijesala onu otopljenu zelatinu (mozda je bilo oko 7-8gr) te sve skupa dodala smjesi od sira i ulila oko 50ml limunova soka... U smjesu dodala nadrobljene keksove i dalje vec znate :)
Posluživanje
Prije posluživanja ukrasite komadicima keksa i narezanim jagodama te neizmjerno
uživajte.
Nema komentara:
Objavi komentar